Γεια σας Fairy Girls...
Έχω καιρό να σας δείξω μία νόστιμη συνταγή αλλά σήμερα θα σας αποζημιώσω με ένα λαχταριστό προφιτερόλ για τους λάτρεις της σοκολάτας και χωρίς την δύσκολη παρασκευή των "σου"!!! Η συνταγή βγάζει δύο μεγάλα μπολ προφιτερόλ για...χορταστικές καταστάσεις!
Πάμε να δούμε βήμα βήμα τι θα κάνουμε!
Αρχικά πρέπει να φτιάξουμε την λευκή κρέμα (κρέμα πατισερί), τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
650ml γάλα
270γρ. ζάχαρη
60 γρ. αλεύρι
30γρ. corn flour
2 βανίλιες
2 αβγά
1κ.σ. βούτυρο
2. Στο μίξερ χτυπάμε τα αβγά να αφρατέψουν αρκετά
3-4. Στην συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το cornflour μέσα στα αβγά και τα χτυπάμε όλα μαζί
5. Αφού χτυπηθούν παίρνουμε μία κουτάλα από το ζεστό γάλα και την ρίχνουμε μέσα στο χτυπημένο μείγμα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
6. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο κατσαρολάκι με το γάλα και το έχουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και να γίνει πηχτή κρέμα! Ανακατεύουμε διαρκώς!
7. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την μία κουταλιά βούτυρο! Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και την βάζουμε σε ένα τάπερ (ώστε να μην μείνει άλλο μέσα στην ζεστή κατσαρόλα και πήξει και άλλο). Στην συνέχεια την σκεπάζουμε με μεμβράνη που εφάπτεται πάνω στην κρέμα για να πιάσει κρούστα. Τοποθετούμε μερικές ώρες στο ψυγείο!
Υλικά για την κρέμα σοκολάτας!
1 λίτρο γάλα
250γρ. ζάχαρη
150γρ. αλεύρι
2 αβγά
2 βανίλιες
1 κουβερτούρα 200γρ
1 κουβ. γάλακτος ή πραλίνα 200γρ
1,5 κ.σ. βούτυρο
1. Λιώνουμε τις σοκολάτες σε Μπεν Μαρί.
2. Ακολουθούμε την διαδικασία 2-3-4-5-6 της κρέμα πατισερί
3. Αφού τα ρίξουμε μέσα στο κατσαρολάκι, ρίχνουμε και την λιωμένη σοκολάτα .
4-5. Σε χαμηλή φωτιά βράζουμε και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει αρκετά.
6. Αποσύρουμε από την φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει!
Και πάλι την βάζουμε σε ένα τάπερ (ώστε να μην μείνει άλλο μέσα στην ζεστή
κατσαρόλα και πήξει και άλλο). Και στην συνέχεια την σκεπάζουμε με μεμβράνη
που εφάπτεται πάνω στην κρέμα για να πιάσει κρούστα. Τοποθετούμε μερικές
ώρες στο ψυγείο!
Υλικά για το στήσιμο:
2 σακουλάκια κρουασανάκια με λευκή κρέμα.
Βρέχουμε ελαφρά τα κρουασανάκια και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Τα τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα και τα βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει ελαφρά η ζάχαρη.
Τα αφήνουμε να κρυώσουνε και τα κόβουμε στη μέση!
Αφού πάγωσαν οι κρέμες μας. Παίρνουμε ένα μπολ βάζουμε στον πάτο λίγη από την σοκολατένια κρέμα. Στην συνέχεια παίρνουμε ένα κουταλάκι και "γεμίζουμε" τα μισά κρουασανάκια με την λευκή κρέμα! Βασικά απλά τοποθετούμε μία κουταλιά κρέμας πάνω στο κάθε μισό και τα τοποθετούμε πάνω στην σοκολάτα που έχουμε ρίξει! Στην συνέχεια ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη λευκή κρέμα και μετά γεμίζουμε το μπολ με την κρέμα σοκολάτας!
Στην φωτογραφία του δικού μου προφιτερόλ τα κρουασάνακια όταν κρύωσε το γλυκό ανέβηκαν στην επιφάνεια που σημαίνει ότι δεν ήταν όσο πηχτή έπρεπε η κρέμα σοκολάτας μου! Εσείς να την πήξετε αρκετά και να μην την φοβηθείτε!
Θα χαρώ να το κάνετε και να μου πείτε τις εντυπώσεις σας Fairy Girls!!! Αλήθεια σας αρέσει το προφιτερόλ?
Many kisses from Fairy {oo} Mary!
I'm a sucker for sweets :) These look so yummy!
ΑπάντησηΔιαγραφήxo Azu
www.raven-locks.blogspot.com
χτες είχα επιθυμία για γλυκό....θυμήθηκα που είχες ανεβάσει για προφιτερολ....έτρεξα την βρήκα και την έκανα.....περιττό να σου πω βγήκε τέλειο και έπηξε και η σοκολάτα.........απλά θεϊκό
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη όρεξη λοιπόν... Μα δεν ειναι πεντανόστιμο???
ΑπάντησηΔιαγραφήτο αγαπημενο μ γλυκο!!!εχεις κατι σε γαλακτομπουρεκο?
ΑπάντησηΔιαγραφή