Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Μάσκα προσώπου και peeling σώματος ....home made!!

Σας είχα υποσχεθεί ότι τις Δευτέρες θα μοιράζομαι μαζί σας μικρά "σπιτικά" μυστικά ομορφιάς... Επίσης σε προηγούμενο post μου που αφορούσε το καθαρό πρόσωπο  (κλίκ εδώ) σας έταξα μάσκα με σαλικυλικό οξύ για λάμψη και πρόσωπο χωρίς ατέλειες!
Για την ακρίβεια πρόκειται για ακετα-σαλικυλικό οξύ, μήπως το έχετε ακούσει κάπου? Είναι η γνωστή σε όλους μας και πάμφθηνη Ασπιρίνη.
H παρασκευή της μάσκας είναι πολύ απλή... Παίρνουμε τουλάχιστον  5 ασπιρίνες και τις κάνουμε σκόνη, (είτε τις χτυπάμε με ένα βαρύ αντικείμενο ή τις σπάμε με ένα πιρούνι), στη συνέχεια βάζουμε την σκόνη σε ένα μπώλ και προσθέτουμε μία απλή ενυδατική κρέμα, σε τόση ποσότητα όση να γίνει ένα πηχτό μείγμα. 
Αφού έχουμε πλύνει πολύ καλά το πρόσωπο μας και είναι στεγνό, παίρνουμε την μάσκα και την τρίβουμε ελαφρά σε όλο το πρόσωπο, ώστε να κάνουμε μία ελαφριά απολέπιση. Στην συνέχεια την αφήνουμε 15' - 20' εώς ότου στεγνώσει και ξεπλένουμε το πρόσωπο με ζεστό νερό και σκουπίζουμε ταμποναριστά. Με την 2η εφαρμογή εάν όχι με την 1η το αποτέλεσμα θα είναι αισθητό και θα με θυμηθήτε!! Μπορούμε να κάνουμε αυτή τη μάσκα 2 φορές την εβδομάδα το πολύ.
'Εχω και ένα 2ο μυστικό για εσάς αυτήν την εβδομάδα!! Είναι ένα peeling σώματος απολύτως οργανικό και αφήνει το δέρμα απίστευτα απαλό.
Θα χρειαστούμε ένα μπώλ με καστανή ζάχαρη (εάν δεν έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λευκή), και μία ποσότητα ελαιολάδου αρκετή ώστε απλά να "βραχεί" όλη η ζάχαρη. Μπαίνουμε στο μπάνιο, βρέχουμε όλο το σώμα με ζεστό νερό και στη συνέχεια το απολεπίζουμε με κυκλικές κινήσεις. Ξεπλένουμε, και προχωράμε κανονικά στο αφρόλουτρο.
Αυτό το body peeling έχει και μία παραλλαγή που κάνει η φίλη μου η Κίκα. Μαζί με τη μαύρη ζάχαρη και το ελαιόλαδο προσθέτει και ένα μέρος μέλι, τα ανακατεύει και τα βάζει σε ένα μπώλ με καπάκι και το χρησιμοποιεί για περισσότερες απο μία φορές. Επίσης μπορείτε να βάλετε και μερικές σταγόνες απο το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο...
 Να θυμάστε ότι αν πρόκειται να κάνετε την παραλλαγή με το μέλι, θα πρέπει να βάλετε αποκλειστικά μαύρη ζάχαρη γιατι η λευκή λιώνει πιο εύκολα! Μπορεί να σας είναι γνωστή αυτή η συνταγή αλλά τα αποτελέσματα της είναι θαυματουργά και η απαλότητα που αφήνει στο δέρμα είναι μοναδική.



Πώς σας φάνηκαν τα μικρά μυστικά μου? Περιμένω  με αγωνία να τα δοκιμάσετε και να μου πείτε τις εντυπώσεις σας!!!! 

Brown-sugar flavored Kisses from 
   
Fairy {oo} Mary

2 σχόλια:

  1. πολύ ωραίες συνταγές. Απλά προσοχή γιατί υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού με αλλεργία στην ασπιρίνη και είναι προτιμότερο να αποφύγει ακόμη και την εξωτερική της χρήση. Πριν τη δοκιμάσετε λοιπόν βεβαιωθείτε ότι δεν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις απόλυτο δίκιο!!! ΛΟιπόν κορίτσια προσοχή!! Ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Περιμένω τα σχόλια σας.....και δεσμεύομαι να απαντάω σε τυχόν ερωτήσεις σας !!!!
Σας ευχαριστώ.....

Enya Project! The Greek Skincare Project!

 Hello Fairies.... Σήμερα θα σου δείξω τα υπέροχα "διαμαντάκια" που είναι αποτελεσματικά, φυσικά και ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Το Enya Project αν...