Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Organize my Accessories....!

Γειά σας Fairy Girls...

Πόσο εύκολα μπορείτε να βρείτε τα καλλυντικά σας μέσα στο νεσεσέρ σας; Ισχύει το ίδιο και για τα κοσμήματα σας;
Φαντάζομαι ότι δεν είμαι η μόνη που έχω αυτό το πρόβλημα! Την τελευταία εβδομάδα παρατήρησα τα κοσμήματα μου..όμορφα αλλά πολλά! Και το θέμα είναι ότι θέλω και μου αρέσει να τα φοράω αλλά θες ότι δεν είχα τον απαιτούμενο χρόνο να δω τι πάει με το outfit μου, θες ότι βαριόμουν να ψάχνω όλα τα κουτιά κουτάκια, φορούσα συνέχεια τα ίδια σκουλαρίκια και τα δυο ίδια κρεμαστά (που βρίσκονται πάντα δίπλα από το κρεβάτι μου). Ώσπου..το πήρα απόφαση!
Αφότου πέρασα ώρες στο internet σερφάροντας, ψάχνοντας έναν τρόπο να οργανώσω τα κοσμήματα μου,  βρήκα πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις.. Αλλά πριν φτάσω στο δημιούργημα μου, θέλω να σας δείξω μερικές από αυτές έτσι ώστε να μπορείτε και εσείς να επιλέξετε.


Σίγουρα τα πάντα είναι ανάλογα με τα κοσμήματα που έχετε, τον χώρο και τον χρόνο που μπορείτε να διαθέσετε στο να τα οργανώσετε κλπ. Παρακάτω θα δείτε ότι τα πιο ασήμαντα αντικείμενα, που δεν μας γεμίζουν το μάτι, μπορούν να κάνουν το ακατόρθωτο: να επιβάλλουν τάξη.

Ας αρχίσουμε λοιπόν:

1) Φλυτζάνια-πιατάκια από πορσελάνη

Ποιος δεν έχει αδυναμία στις πορσελάνες... σε διάφορα χρώματα... σε ταξιδεύουν σε άλλη εποχή,  σου θυμίζουν παραμύθι, άρχοντες, παλάτια... αλλά πόσο συχνά τις χρησιμοποιούμε; Η απάντηση (η δικιά μου τουλάχιστον) είναι σπάνια και είναι κρίμα γιατί τις βρίσκω πανέμορφες... και κατά κάποιο τρόπο μου φτιάχνουν την μέρα... Κοιτάξτε λοιπόν μια ιδέα για να χρησιμοποιήσετε τις πορσελάνες που έχετε σπίτι, κρυμμένες στα ντουλάπια!! Τώρα μπορείτε να τις κρύψετε στα συρτάρια, ή απλά στο δωμάτιο σας. Η διαφορά είναι ότι θα έχετε την ευκαιρία να της βλέπετε κάθε μέρα..Δεν είναι πανέμορφες; Είναι και vintage!  




















2) Nature feeling
Θα σας άρεσε να φέρετε την φύση στο δωμάτιο σας; Διακοσμητικά κλαδιά έχετε; Αν όχι, καιρός είναι να πάρετε...ή να μαζέψετε..! Τα κλαδιά μπορούν να οργανώσουν πολύ ωραία τα κοσμήματα σας δίνοντας μια όμορφη νότα στο δωμάτιο σας..Τι λέτε;
























Τα κλαδιά μπορείς να τα κρεμάσεις και στον τοίχο με καρφάκια ή πινέζες και  μπορεί να γίνει η χείρα βοηθείας που χρειάζεσαι!!


3)Κορνιζαρισμα τώρα!!
Όλες μας έχουμε στο σπίτι μια κορνίζα (δυο, πέντε, δέκα) που είναι κρυμμένη στα συρτάρια μας, είτε γιατί δεν μας αρέσει, είτε γιατί ήταν δώρο που ακόμα δεν έχετε χρησιμοποιήσει, είτε γιατι δεν έχετε που να την βάλετε..! Λοιπόν σας έχω την λύση...
Απλά αφαιρώντας το εσωτερικό της και προσθέτοντας σύρμα, πετονιά ή χοντρή κλωστή, κορδόνι, αλυσίδα (με λίγα λόγια ό,τι του βρίσκεται του καθενός) και στερεώνοντας τα με καρφάκια, κόλα ή ό,τι μπορείτε εσεις να φανταστείτε!

Το αποτέλεσμα είναι απλά εκπληκτικο..σε λίγα λεπτά, με λίγα χρήματα, πιάνοντας μηδαμινό χώρο, μπορεί να οργανώσει τα σκουλαρικια σας! Αν όμως συνεχίζει να σας φαίνεται δύσκολο, βρείτε τις οδηγίες εδώ! 

Μία ακόμα παραλλαγή της κορνίζας, είναι να την κρεμάσετε στον τοίχο... Αν υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσετε μερικά καρφάκια στο εσωτερικό της, θα δείχνει κάπως έτσι:
Πόσες έχετε πίνακα ανακοινώσεων σπίτι; Φτιαγμένο από φελλό..με διαφημιστικά ή λογαριασμούς να τον κοσμούν; Ε λοιπόν τέρμα με τα άχρηστα αντικείμενα στο σπίτι:


Ντύσε τον παλιό πίνακα ανακοινώσεων που κρύβεις στην γωνία, με ύφασμα της επιλογής σου, βρες καρφάκια, πινέζες (κατά προτίμηση μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους, για να είσαι σίγουρη ότι θα μείνουν εκεί που θέλεις τα κοσμήματα σου). Αν θέλεις τις ακριβείς οδηγίες, θα τις βρεις εδώ! 
4)Κρεμάστρες all over around
Κρεμάστρες έχετε;; Ξύλινες; Καρφάκια; Αν ναι τότε πολύ εύκολα και γρήγορα μπορείτε να έχετε τα κοσμήματα σας σε τάξη:
  































5)Κάρφωσε τον τοίχο
Η απλούστερη εκδοχή είναι κατευθείαν στον τοίχο! 
Εγώ αποφάσισα να κάνω την απλή εκδοχή με τα καρφάκια. Δεν ήθελα να κάνω τρύπες στον τοίχο για αυτον τον λόγο αποφάσισα να δημιουργήσω μέσα στην ντουλάπα μου!! Οι τρύπες προϋπήρχαν, οπότε το μόνο που χρειάστηκε να κάνω είναι να τοποθετήσω καρφάκια στις τρύπες. Τα ένωσα με πράσινο σύρμα και βγήκε κάπως έτσι..

Πως σας φαίνεται Fairy Girls? Έχετε και άλλες ιδέες να μοιραστείτε για οργάνωση κοσμημάτων? Θα χαρώ πολύ να τις διαβάσω!

Μany kisses from organised Fairy {oo} Mary! 

10 σχόλια:

  1. Βρήκα μια παλιά κορνίζα και θα την φτιάψω για τα κρεμαστά σκουλαρίκια μου!!!!!
    Ευχαριστώ για την ιδέα!!!!!!!
    xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xαίρομαι τόσο που θα το κάνεις πράξη...Θελω να δω φωτογραφία απο το αποτέλεσμα!

      Διαγραφή
  2. Hello my dear!
    really it is very nicely ordered I love your jewelry and accessories.!
    Thank you for this nice sharing!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ ενδιαφερουσες προτασεις για να οργανωσουμε τα κοσμηματα μας!
    Η προταση nature feeling μου αρεσε πολυ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όμορφη ε? Αμα την τολμήσεις θέλω να δω φωτογραφια!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  4. Η ιδέα με τα κλαδιά είναι υπέροχη!!

    xx
    FashionEvELand | FEEL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ παρα πολυ ωραια ολα !εγω εχω μια απλη λευκη κρεμαστρα και εχω κρεμασει ολα τα κολιε μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ πρακτικό αυτό με την κρεμάστρα!
      Ευχαριστώ για το σχόλιο σου

      Διαγραφή

Περιμένω τα σχόλια σας.....και δεσμεύομαι να απαντάω σε τυχόν ερωτήσεις σας !!!!
Σας ευχαριστώ.....

Enya Project! The Greek Skincare Project!

 Hello Fairies.... Σήμερα θα σου δείξω τα υπέροχα "διαμαντάκια" που είναι αποτελεσματικά, φυσικά και ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Το Enya Project αν...