Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Fairies Cooking..... Πεντανόστιμο χωριάτικο ψωμί!

Hi Fairies...

Σήμερα θα σας δείξω μία πανεύκολη συνταγή για ψωμί που μου έδωσε η φίλη μου Jazzy (γνωστή για τα μερεντόψωμα της και όχι μόνο). Λοιπόν αυτή η συνταγή είναι για χωριάτικο, ζυμωτό (σφιχτό σε ζύμη) ψωμί, αλλά θα σας δώσω και την αναλογία για ένα πιο αφράτο ψωμί, όπως το προτιμάμε εμείς!

Υλικά για 2 ψωμάκια
1 κιλό χωριάτικο αλεύρι για ζυμωτό ψωμί, ή 5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 3 κούπες αλεύρι σκληρό!
4 κούπες νερό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. αλάτι
2 φακελάκια μαγιά

Εκτέλεση: 
Λιώνουμε τη μαγιά με το νερό στον κάδο του μίξερ. Ρίχνουμε το αλεύρι και αρχίζουμε το ζύμωμα, ή με τα χέρια ή στην μεσαία ταχύτητα του μίξερ με τον γάντζο ζυμώματος. Προς το τέλος του χτυπήματος ρίχνουμε και και το αλάτι! Χτυπάμε μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα περίπου 5-7 λεπτά!
Στην συνέχεια, την αφήνουμε σε ζεστό μέρος περίπου 1 ώρα να διπλασιαστεί! 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Αφού φουσκώσει, την χωρίζουμε στα 2 και κάνουμε δύο καρβελάκια. Τα πασπαλίζουμε με αλεύρι γύρω γύρω και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα! Τα χαράζουμε στην επιφάνεια και τα αφήνουμε 40 λεπτά με μία ώρα στο ταψί! Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 40 - 50 λεπτά!
Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, βρέχουμε τα χέρια μας με νερό και περνάμε την επιφάνεια των ψωμιών. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι! 
Αυτό το ψωμάκι είναι με 1 κιλό ζυμωτό αλέυρι, η άλλη αναλογία είναι πιο λευκό και πιο αφράτο ζωμί!
Καλή όρεξη Fairy Girls.... και είναι σίγουρο ότι τα σαββατοκύριακα τουλάχιστον, δεν θα θέλετε να αγοράζετε ψωμί από τον φούρνο της γειτονιάς σας!

Bon appetit from Fairy {oo} Mary!!!

3 σχόλια:

  1. το πιο ωραίο ψωμί είναι αυτό που γίνεται με αγάπη!!!είμαι σίγουρη ότι είναι τέλειο γιατί σε ξέρω φίλη Μαίρη Μαίρη!!!το πιο ωραίο συστατικό είναι αυτό που βάζεις από την καρδιά σου για τους ανθρώπους που αγαπάς!!!πολλά φιλιά και σε ευχαριστώ για ακόμη μία φορά για την αναφορά!!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλο το σπιτικό ψωμάκι...Πράγματι ευλογία !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Περιμένω τα σχόλια σας.....και δεσμεύομαι να απαντάω σε τυχόν ερωτήσεις σας !!!!
Σας ευχαριστώ.....

Top Hair Products by ING!!

 Hello Fairies... Ανοιξιάτικη ανάρτηση με θέμα την περιποίηση μαλλιών με προϊόντα από την αγαπημένη IΝG Professional .  Κάποια τα γνωρίζω κα...