Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Fairies Cooking #2! Coconut Chocolates Recipe-Πανεύκολα Σοκολατάκια με ινδοκάρυδο!

Hi Fairies...

Σήμερα σας έχω την πιο εύκολη συνταγή για σοκολατένια κεράσματα! Μπορείτε να τα ετοιμάσετε σε 30 λεπτά, είτε για εσάς, είτε για καλεσμένους, είτε για να τα πάτε δωράκι σε επίσκεψη τώρα που οι μέρες είναι τόσο γιορτινές! 

Συνταγή για σοκολατάκια με ινδοκάρυδο λοιπόν!

Υλικά για περίπου 40 κομμάτια:
500γρ τριμμένο ινδοκάρυδο
1 ζαχαρούχο γάλα
Λίγες σταγόνες λικέρ της αρεσκείας σας
3 κουβερτούρες για την επικάλυψη
και 2 κουταλιές σπορέλαιο
Τρουφάκια πολύχρωμά ή/και σοκολατένια

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζουμε το ινδοκάρυδο και σιγά σιγά προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να "βραχεί" όλο το ινδοκάρυδο με το γάλα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το λικέρ και ανακατεύουμε να πάει παντού. Αρχίζουμε να πλάθουμε μπαλάκια, βρέχοντας κάθε τόσο τα χέρια μας με νερό σε ένα μπώλ. Το νερό βοηθάει πολύ στο να πλάσεις τα σοκολάτάκια πιο εύκολα!
 Αφού τα πλάσουμε όλα τα αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξουν! Εν τω μεταξύ, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ρίχνουμε και το λάδι! 

Βουτάμε τα σοκολατάκια μας ένα ένα μέσα στην σοκολάτα, τα γυρνάμε με την βοήθεια ενός πιρουνιού και τα τοποθετούμε σε λαδόκολα! 

Πασπαλίζουμε με τις τρούφες, όσο είναι ακόμα υγρή η σοκολάτα μας. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. 
Έτοιμα τα σοκολάτια με ινδοκάρυδο! Είναι πανεύκολα και πεντανόστιμα! Αν σας αρέσει η σοκολάτα απ'έξω να είναι σκληρή, μπορείτε να τα συντηρήσετε στο ψυγείο, εάν όχι, αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν λιώνουν! 
Αν επιθυμείτε να πάτε σε φίλους για κέρασμα, βάλτε τα σε ένα πολύχρωμο πιάτο, τυλίξτε με ένα διάφανο περιτύλιγμα και δέστε με γιορτινή κορδελίτσα!
Τι λέτε? Θα τα δοκιμάσετε? Θα χαρώ να μάθω εντυπώσεις και να δώ και φωτογραφίες με τα δημιουργήματα σας! Χρησιμποιήστε το hashtag #FairiesCooking σε Facebook και Instagram!

Kαλά Χριστούγεννα Fairy Girls....

4 σχόλια:

  1. Φαινονται νοστιμοτατα, θα τα φτιαξω και θα ποσταρω τη φωτογραφια μου ( μαζι και μια της κοιλιας μου με το πριν και το μετα χαχαχα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνονται υπέροχα!! Λατρεύω και το ινδοκάρυδο οπότε είναι ότι πρέπει!! Θα τα φτιάξω σίγουρα!!! Μ' αρέσουν τα γρήγορα γλυκάκια.. Είναι ότι πρέπει και για να γεμίσω κάποια δωράκια που πήρα!! Καλές γιορτές σου εύχομαι κι ό,τι επιθυμείς να πραγματοποιηθεί!! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαζευα το blog να σου πω οτι η αναρτηση σου με εσωσε απο πολυ κόπο για το αυριανο τραπεζι που έχουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Περιμένω τα σχόλια σας.....και δεσμεύομαι να απαντάω σε τυχόν ερωτήσεις σας !!!!
Σας ευχαριστώ.....

Top Hair Products by ING!!

 Hello Fairies... Ανοιξιάτικη ανάρτηση με θέμα την περιποίηση μαλλιών με προϊόντα από την αγαπημένη IΝG Professional .  Κάποια τα γνωρίζω κα...