Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Spain Day 7, Visiting Valencia the city of Arts, Science and Flamenco - part II !

Hola Chicas....

Μετά το υπέροχο βράδυ που περάσαμε στο Cafe del Duende με το Flamenco, που σας έδειξα στην προηγούμενη μου ανάρτηση, ήμασταν όλοι πολύ κουρασμένοι! 
Το επόμενο πρωί όμως, γεμάτοι ενέργεια, ξεκινήσαμε την 2η μέρα μας στην Valencia, από την πισίνα στο garden roof του Expo Hotel!



Mε θέα όλη την πόλη της Valencia, αν και το νερό ήταν παγωμένο!
 Αφού κολυμπήσαμε, και ήπιαμε καφέ......
Συνεχίσαμε την εξόρμηση μας για να δούμε και άλλα αξιόλογα πράγματα που είχαμε στο πρόγραμμα μας, με πρώτη στάση το μουσείο Καλών Τεχνών της Valencia, Museu de Belles Arts De Valencia, με έργα που χρονολογούνται από το 1400, από αξιόλογους Ισπανούς και όχι μόνο καλλιτέχνες, όπως ο Goya, o El Greco, o Sorolla, Arnau, Velasquez και πολλοί άλλοι! 

Ενδεικτικά θα σας δείξω μερικούς πίνακες που μου άρεσαν πολύ, γιατί ήταν απίστευτα πολλά τα έργα που φιλοξενούνται στο μουσείο!


Μην παραξενευτείτε από τις παρακάτω εικόνες, είναι στην Γη και όχι εξωγήινα ευρήματα, βρίσκονται στη Valencia και πρόκειται για το City of Arts and Sciences. Ένα.... πάρκο να το πω? Ένα συγκρότημα καλύτερα, που αποτελείται αρχικά από αυτό το παράξενο κτίριο, το οποίο είναι το Μέγαρο Μουσικής της Valencia και ονομάζεται,  Palau de les Arts Reina Sofía.




Στο κάτω μέρος της έκτασης του συγκροτήματος υπάρχουν τεράστιες πισίνες, που δίνουν μία άλλη όψη στο χώρο, και τριγύρω από αυτές βρίσκονται καφετέριες, εστιατόρια και κάποια καταστήματα...



Κάτω από αυτό το δημιούργημα, που ονομάζεται Umbracle, κρύβεται ένα πάρκινγκ για πάνω από 5000 αυτοκίνητα! Είναι 320 μέτρα μακρύ και φιλοξενούνται περισσότερα από 200 δέντρα, μεταξύ των οποίων 99 μεγάλοι φοίνικες, 78 μικροί και 62 νεραντζιές και είναι σχεδιασμένο από τον Santiago Calatrava!



Δεύτερο απίθανο κτίριο είναι το Himisferic, το οποίο είναι επίσης σχεδιασμένο από τον Santiago Calatrava, και είναι ένα ημισφαίριο που κρύβει μέσα του μία τεράστια σφαίρα, η οποία είναι ένας τεράστιος projector. Μέσα στο ημισφαίριο πραγματοποιούνται τρισδιάστατες προβολές διαφόρων θεμάτων, αλλά δυστυχώς δεν είχαμε το χρόνο να παρακολουθήσουμε κάποια.... Όμως θα το κάνουμε σίγουρα την επόμενη φορά! Περισσότερες φωτογραφίες και πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ!







Και τελευταίο, το ωκεανογραφικό μουσείο! Πρόκειται για ένα τεράστιο ενυδρείο το οποίο είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης, και φιλοξενεί, φώκιες, θαλάσσιους ελέφαντες, καρχαρίες, δελφίνια, πιγκουίνους και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα είδη θαλάσσιας ζωής! Έχει βάθος 10,5 μέτρα, περιέχει 10 εκατομμύρια λίτρα νερό (ναι, καλά διάβασες) και επίσης διαθέτει under water restaurant!
Υπέροχα όλα αυτά που είδαμε σήμερα, αλλά πεινάσαμε! Και φυσικά δεν γινόταν να αφήσουμε την Valencia, χωρίς να φάμε μία ξακουστή Paella! Οπότε επόμενη μας στάση το χωριό El Palmar, φημισμένο για την Paella του! 

Η δική μας Paella ήταν mixta, δηλαδή περιείχε και ψαρικά αλλά και κοτόπουλο και κόστισε 26€ για δύο άτομα! Δεν μπορώ να πω βέβαια ότι μας ενθουσίασε και ιδιαίτερα!

Η Paella της Χριστίνας και του Lucas ήταν με κοτόπουλο, αλλά περιείχε και μία έκπληξη! Μαζί με το κοτόπουλο, είχε και πολλά σαλιγκαράκια!! Surprise-snail!!!
Ορεκτικό ψημένο ψωμάκι με σάλτσα ντομάτας και μαγιονέζα με σκόρδο!
Οι αδερφούλες!


Και αφού επιστρέψαμε στη Βαρκελώνη σας αφήνω με ένα πινακάκι που έχει φτιάξει η Χριστίνα και κοσμεί το σπίτι της!

Many kisses from  Fairy {oo} Mary in Spain!

10 σχόλια:

  1. Παιδάκι μου εσύ είσαι κρυφό ταλέντο. Εκτός από τα ωραία reviews για τα προϊόντα ομορφιάς, γράφεις και ωραία reviews για ταξίδια, ωραίες φωτός κλπ. Μπράβο, μπράβο, 1000 μπράβο. Χαίρομαι που περνάτε ωραία στην Ισπανία!!
    Miss Margaret Cruzemark
    http://margaretcruzemark.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα. είμαι πολυτάλαντο ον καλέ!! Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Miss M.!!

      Διαγραφή
  2. So much colors!
    So beautiful places and pictures!
    Thank you for letting us travel with you!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Spain is very beautiful. .I have been in palma da majorca..lovely clicks

    My recent one :
    http://www.indianbeautyforever.com/2013/10/nail-polish-aqua-shimmer-and-lolita.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Περιμένω τα σχόλια σας.....και δεσμεύομαι να απαντάω σε τυχόν ερωτήσεις σας !!!!
Σας ευχαριστώ.....

Enya Project! The Greek Skincare Project!

 Hello Fairies.... Σήμερα θα σου δείξω τα υπέροχα "διαμαντάκια" που είναι αποτελεσματικά, φυσικά και ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Το Enya Project αν...