Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Deodorant Vs Antiperspirant!

Γειά σας και πάλι Fairy Girls.....
Φαντάζομαι ότι σε καμιά μας δεν αρέσει να μυρίζει..."περίεργα" και γι'αυτό το λόγο όλες χρησιμοποιούμε αποσμητικό στις μασχάλες  μας! Αλλά πόσο καλά γνωρίζουμε τι ακριβώς αποσμητικό πρέπει να χρησιμοποιούμε για να μην επιβαρύνουμε την υγεία μας στον βωμό της ομορφιάς? 
Σήμερα λοιπόν αποφάσισα να σας εξηγήσω τι σημαίνουν ακριβώς οι λεξούλες, αποσμητικό ή deodorant (deo) και anti-perspirant και τι ακριβώς κάνουν στις μασχαλίτσες μας!
Το  deodorant (deo) είναι καθαρά αποσμητικό, δηλαδή, έχει ειδικευτεί στο να εξαφανίζει τις δυσάρεστες οσμές του ιδρώτα μας στην περιοχή της μασχάλης!
Το  anti-perspirant (ανθιδρωτικό) όμως, είναι αυτό που κλείνει τους πόρους της περιοχής και  δεν επιτρέπει στις μασχάλες μας να ιδρώσουν, οπότε και να μυρίζουν αντιαισθητικά!  

Όμως, είναι καλό να μην ιδρώνουμε στην συγκεκριμένη περιοχή?Όχι δεν είναι! Με τον ιδρώτα ο οργανισμός μας αποβάλλει τις τοξίνες του και απαλλάσεται απο αυτές!
Συμπέρασμα? Όταν χρησιμοποιούμε αποσμητικά με τον όρο anti-perspirant δεν ιδρώνουμε, και όλες οι τοξίνες μαζεύονται στην περιοχή της μασχάλης και σαν μακροχρόνιο αποτέλεσμα υπάρχει η πιθανότητα να αναπτυχθεί καρκίνος του μαστού (μακριά απο μας), λόγω των συσσωρευμένων τοξινών!

Οπότε Fairy Girls προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε αποσμητικά που αναγράφουν μόνο τον όρο  deodorant (deo) στην συσκευασία τους και όχι και τους 2! Ίσως εάν έχετε έντονο πρόβλημα να χρειαστεί να το ανανεώσεται μέσα στη μέρα αλλά πιστέψτε θα κάνετε μεγάλη χάρη στο σώμα σας! 
Όταν το ψάξετε στα ράφια θα ανακαλύψετε έκπληκτες ότι υπάρχει πολύ μικρή ποικιλία στην εν λόγω κατηγορία αποσμητικών! Εγώ μετά απο πολύ ψάξιμο έχω καταλήξει σε δύο, αυτό της Noxζema και στο Neutro Roberts (αλλά στην έκδοση  deodorant -σκέτο-).

Από τα δύο, προτιμώ  το δεύτερο, το Neutro Roberts στην ρόζ συσκευασία. Είναι πολύ αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της δυσοσμίας και έχει 24ωρη δράση!  Αυτές τις μέρες γνωστά καταστήματα καλλυντικών το έχουν 1+1 δώρο στην τιμή των 4.30€.  Πολύ καλή προσφορά δεν νομίζετε? 
Ακόμα καλύτερα μπορείτε να δοκιμάσετε και κάποια απολύτως φυσικά αποσμητικά που βρίσκονται στα ράφια βιολογικών ή φυτικών προιόντων! Επίσης υπάρχουν και οι φυσικοί αποσμητικοί κρύσταλλοι, που όμως δεν έχει τύχει να δοκιμάσω! 
Εάν κάποια από εσας τους έχει δοκιμάσει θα χαρώ να μας γράψει τις εντυπώσεις της!
Εσείς τι αποσμητικό χρησιμοποιείτε Fairy-Girls? Γνωρίζατε τις δράσεις του deodorant και anti-perspirant?


Update 2014!
 Άφησα πλέον εντελώς στην άκρη τα αποσμητικά του εμπορίου και έχω στραφεί στον φυσικό κρύσταλλο τον οποίο βρίσκω αποτελεσματικό και χωρίς να επιβαρύνει την περιοχή της μασχάλης μου! Διάβασε περισσότερα εδώ!

Μany Kisses from Fairy{oo}Mary ! 

20 σχόλια:

  1. Να συπληρωσω πως καλο ειναι να επιλεγουμε αποσμητικο χωρις parabens,aluminum,alcohol για τους γνωστους λογους.Πολλες εταιρειες εχουν αρχισει και τα αφαιρουν με πρωτη και σιγουρο χαρτι την sanex και τελευταια κανει προσπαθειες η dove μετα απο τις γνωστες λιστες που την εθαβαν.εινι σημαντικο το αποσμητικο να ναι λιγο ψαγμενο για την υγεια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ πολύ σωστά, η ενημέρωση και η πρόληψη είναι ό,τι καλύτερο!
      ευχαριστώ για το σχόλιο!

      Διαγραφή
  2. δεν κάνουν ούτε αυτά τα αποσμητικά δυστυχώς. κι εγώ το Neutro roberts χρησιμοποιούσα χρόνια. σε συζήτηση με το γιατρό μου όμως μου είπε να επιλέξω αποσμητικό που να μην περιέχει αλκοόλ και αλουμίνιο. τέτοιου είδους αποσμητικά υπάρχουν αρκετά στο φαρμακείο αλλά είναι λίγο τσιμπημένα και από του εμπορίου ένα sanex 0% (κάτι τέτοιο γράφει απ'έξω). συνδυάζει ποιότητα και τιμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα το δοκιμάσω το sanex, είναι αποτελεσματικό? Ευχαριστώ για την πρόταση!

      Διαγραφή
  3. Loved the post ! Currently I'm using my Nivea deo which is very gentle.
    xoxo Shreya
    http://beautyndbest.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ι don't really like NIVEA deo's,beacause most of them are anti-perspirants ! Its good that is it working for you! Thank you for your comment!

      Διαγραφή
  4. Μπραβο σου πολυ ωραιο το ποστ σου.Με την υγεια μας δεν πρεπει να παιζουμε.Και εγω ετοιμαζω review για αποσμητικο κρυσταλλο μετα απο ενα μηνα χρησης μπορω να αποφανθω.Τα παρατησα ολα τα κοινα αποσμητικα αφου κοινως "εκλασα μεντες" οταν αρχισα να βγαζω μεγαλα εσωτερικα σπυρακια στις μασχαλες.Θα σας ενημερωσω λιαν συντομως.Ματς Μουτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμένω με αγωνία λοιπόν να διαβάσω την ανάρτηση σου και γιατί όχι, να τον δοκιμάσω και εγώ στην συνέχεια εάν είναι αποτελεσματικός!
      xoxo

      Διαγραφή
  5. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Η εν λόγω περιοχή είναι ευαίσθητη & πρέπει να την φροντίζουμε όσο μπορούμε περισσότερο!! Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!!

    xx
    FashionEvELand | FEEL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραίο post! και εγώ χρησιμοποιώ πάρα πολλά χρόνια το noxema το κίτρινο, τώρα πια δεν βγαίνει σε γυάλινο-μόνο σε κοντή πλαστική roll-on συσκευασία, για αυτό ακριβός τον λόγο. είναι από τα μόνα που δεν γράφει anti - respirant. Το Σάββατο είδα την προσφορά Neutro Roberts αλλά επειδή δεν μπορούσα να τα μυρίσω, δεν τα πήρα. Τί να πω... καμία εταιρία από τις γνωστές δεν νοιάζονται για την υγεία μας - όλα στον βωμό του χρήματος......Περιμένω και εγώ με αγωνία το post για το -αποσμητικό κρύσταλλο- της Sofias S.
    Φ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ όμορφο και ιδιαίτερα ενημερωτικό το post σου..μπραβο σου και για τις γνώσεις που μας μεταδίδεις. Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη με τα όσα λες όσον αφορά αυτα τα δύο αποσμητικά...και εγώ μετά απο πολλά χρόνια παιδέματος χρησιμοποιούσα το Noxzema ώσπου μια φίλη μου μου προώθησε το neutro roberts και χρησιμοποιώ αυτο..όμως θα ήθελα να δοκιμάσω και τον κρύσταλλο απο φαρμακείο...

    Φιλιά πολλά απο http://pozasworld.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. to sanex 0% einai para polu kalo!!!!!
    opws episis kai ta dove alla kai to neutro roberts pou aresei kai se esena! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραίο post. Εγώ χρησιμοποιούσα χρόνια το Memories αλλά τώρα τελευταία χρησιμοποιώ συνέχεια ένα βιολογικό της Lavera και είμαι υπερευχαριστημένη! Ωστόσο και το memories δε μου είχε προκαλέσει κάποιο πρόβλημα και είχε εξίσου ωραίο άρωμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aposmitikous krustalous thelw na dokimasw! Exw valei sto mati enan tis Harnn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πηρα το Neutro Roberts και εχω ενθουσιαστει- ποτε ξανα antiperspirant για μενα! τελικα στο τελος ολες αυτο θα χρησιμοποιουμε μου φαινεται! :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν είναι πολύ καλό? Και μυρίζει τόσο απαλά και δροσερά!! :)

      Διαγραφή
  12. Looks like an interesting product!
    thank you for the nice post!
    I can reconize the stone of alun, in french la pierre d alun , it s very good for the sudation ,I want to say, the sweating, it does a regulation ...
    Have a lovely night!
    Helena

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Περιμένω τα σχόλια σας.....και δεσμεύομαι να απαντάω σε τυχόν ερωτήσεις σας !!!!
Σας ευχαριστώ.....

Enya Project! The Greek Skincare Project!

 Hello Fairies.... Σήμερα θα σου δείξω τα υπέροχα "διαμαντάκια" που είναι αποτελεσματικά, φυσικά και ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Το Enya Project αν...